Novice

 • Škrat Vodko nagrajuje

  19 februarja, 2022

 • Počitniški izzivi škrata Vodka

  19 februarja, 2022
 • Škrat Vodko praznuje svoj 7. rojstni dan

  6 decembra, 2021

  Veseli in ponosni smo na projekt, s katerim že od leta 2014 vzpostavljamo stik s svojimi najmlajšimi uporabniki. Z njimi se družimo na naravoslovnih dnevih, izobraževalnih in zabavnih dogodkih ter delavnicah, za njih ustvarjamo poučne pripomočke in gradiva ter si nenehno prizadevamo za njihovo vedoželjnost, s katero izkazujejo skrb in odgovornost za našo pitno vodo.

   

   

  Več
 • Ob svetovnem dnevu Zemlje

  22 aprila, 2021

  Ob jutrišnjem Dnevu Zemlje znova opominjamo na to, kako lepa, a tudi občutljiva je naša narava. Pazimo nanjo!

 • Otroci ste naš zgled

  12 aprila, 2021

  Ponosni smo na pobude, misli in dejanja otrok, ki izkazujejo neizmerno skrb do narave in naše pitne vode. Prav našim najmlajšim uporabnikom, v okviru projekta Vodko, namenjamo že od leta 2014 precej pozornosti in veseli nas, ko opazimo prizadevanja, za katera bi se morali zavzemati vsi, tudi odrasli.

  Več
 • Škrat Vodko junak naravoslovnega dneva na OŠ Košana

  25 marca, 2021

   

  Na naš naslov je v tem tednu prispela prav posebna pošiljka. Tretješolci iz Osnovne šole Košana so nam namreč poslali svoje izdelke in utrinke, ki so jih zabeležili ob svetovnem dnevu voda.

  Šolarji so vodi, v ponedeljek 22. marca, namenili poseben dan, poimenovan »Voda in mi«. V okviru naravoslovnega dne so si ogledali zanimiv posnetek o vodi in v skupinah, skozi raziskovalne naloge, poskuse in ustvarjalne dejavnosti spoznavali življenje v vodi, njene lastnosti in pomen vode. Preizkusili so se tudi v vodnem kvizu, se poigrali z vodnimi mehurčki, barvali pobarvanko Škrata Vodka in likovno upodobili vodo v naravi.

  Resnično smo ponosni na svoje najmlajše uporabnike, ki s svojimi aktivnostmi in zgledom širijo skrb za vodo v našem okolju. Tovrstna sporočila in pozornosti so za nas potrditev, da usmerjamo svoje aktivnosti na področju izobraževanja, ozaveščanja in informiranja v pravo smer. Projekt Vodko se je v šestih letih izkazal za izjemno priljubljen in prepoznaven projekt, za kar si bomo v podjetju prizadevali še naprej.

  IZDELKI UČENCEV OŠ KOŠANA (3. RAZRED)

  Zahvala OŠ Košana, še posebno tretješolcem ter njihovi razredničarki za res lepe izdelke in utrinke, ki jih z veseljem delimo tudi z vami.

   

  Več
 • Svetovni dan vode smo obeležili med svojimi najmlajšimi uporabniki

  19 marca, 2021

  Današnji petek je bil za nas resnično poseben. Po dolgem času smo namreč v okviru projekta Vodko nekaj uric znova preživeli v družbi otrok.

  Ob svetovnem dnevu  vode, ki ga obeležujemo 22. marca, smo poučno, a hkrati tudi zabavno delavnico izvedli v Dnevnem centru za otroke in mladostnike v Postojni. Z veseljem smo širili znanje in informacije, ki pomembno prispevajo k ozaveščanju naših najmlajših uporabnikov o pomembnosti vode in skrbi zanjo.

  Otroci, vedno radovedni in vedoželjni, so se izkazali kot pravi mladi raziskovalci, medtem ko so izvajali vodne poskuse in s tem spoznavali čudežne lastnosti, ki jih ima naša voda. Na preprost, a zabaven način, tudi preko kviza in poučne zgodbe o škratu Vodku, smo med svoje najmlajše uporabnike znova ponesli pomembno znanje o ravnanju z vodo, ki je naša vsakodnevna in nepogrešljiva dobrina.

   

   

  Več
 • Nagradna igra ob svetovnem dnevu vode

  15 marca, 2021

 • Počitniška nagradna igra

  22 februarja, 2021

 • Škrat Vodko junak svojih zgodb

  8 februarja, 2021

  Z januarjem se je zaključil literarni natečaj, v okviru katerega sta podjetje Kovod Postojna ter Klub študentov občin Postojna in Pivka mlade nagovarjala k razmišljanju in poučnim zapisom, kako spoštljivo ravnati do našega okolja ter skrbeti za našo pitno vodo.

  Na nagradni natečaj so se odzvali predvsem osnovnošolci, ki so navdušili s svojo domišljijo, predvsem pa z vsebino svojih zgodb, ki na prijeten pravljični način izražajo skrb do naše narave. Glavni junaki, s škratom Vodkom na čelu, namreč skozi svoje dogodivščine opominjajo na nepravilna ravnanja, ki jih ljudje povzročamo v okolju, ter spodbujajo k odgovornosti in spoštovanju, kar je tudi poglavitno poslanstvo Kovodovega poučnega Škrata Vodka, ki je bil vzpostavljen z namenom, da med mlajšimi uporabniki širi dober zgled in prijaznost, v smislu odnosa do narave.

  Zmagovalno zgodbo tokratnega natečaja je pisala roka Brine Lazar, kot obljubljeno, pa so bili nagrajeni tudi vsi ostali udeleženci nagradnega natečaja. 

  Mladim velja ob tej priložnosti nameniti veliko zahvalo, saj so naša pomembna spodbuda in motivacija, za katero se je dnevno, z dobrimi dejanji in zgledom, vredno truditi!

  Naj bodo nove pravljične dogodivščine mladih pisateljev tudi vam in vašim otrokom spodbuda in dober nauk, da sta narava in voda eni izmed dobrin, ki pravzaprav omogočata naš obstoj.

  ZMAGOVALNA ZGODBA

  Več