Novice

 • Škrat Vodko praznuje svoj četrti rojstni dan

  december 10, 2018

  Znova je leto naokrog in naš  prijazen in radoveden Škrat Vodko, izobraževalna figura, ki jo je podjetje Kovod Postojna, d.o.o. ustvarilo konec leta 2014, praznuje že svoj četrti rojstni dan.

   

  Kaj je škrat Vodko počel v tem letu?

  Letošnje leto si bo škrat Vodko zapomnil po številnih utrinkih, ko je imel priložnost predajati svoje znanje, se družiti z otroci in očarati odrasle.

  Osrednja dogodka, ki sta požela največ navdušenja, sta bila namenjena pivškim in postojnskim otrokom. Junija se je namreč zgodil Vodkov zabavni dan. Plesalo se je, pelo, migalo, ustvarjalo, učilo… Bilo je veselo in otroško zadovoljstvo je bilo zadostno zagotovilo, da ta dan še ponovimo.

  Vodko je kot lik, ki ozavešča in opominja na pomen vode, gostoval tudi na številnih lokalnih dogodkih in sicer na Paradi učenja, Postojnskem teku, praznovanju 70-letnice pivškega vrtca, počitniških izobraževalnih delavnicah, ustvarjalnih delavnicah poletnega Kulturnega utripa…

   

   

  Kaj pa Vodko pripravlja v prihajajočem letu?

  Škrat tudi letos načrtuje številne priložnosti, ko se bo lahko srečal in družil z otroci, pa tudi odraslimi, saj je znanje in zavedanje o pomenu vode ter varovanju okolja poslanstvo vseh nas.

  Z začetkom pomladi se bo Vodko znova vrnil v šolske klopi, k pivškim in postojnskim osnovnošolcem.  V okviru priljubljenih, predvsem pa zanimivih učnih uric, ki so naravnane praktično ter zasnovane na način, da se učencem podaja uporabna in jasna znanja ter napotke, bo letošnja tema usmerjena v ravnanje ob izrednih razmerah.

  Poleg tega za zaključek šolskega leta Vodko znova načrtuje veliki poletni izobraževalno-družabni dogodek – Vodkov zabavni dan, ki je v letošnjem letu navdušil otroke in bo zato postal tradicionalna priložnost za druženje, z novimi vsebinami in še bolj bogatim programom.

  Prav tako načrtujemo v okviru projekta tudi poučne delavnice, izvedbo nagradnih iger, sodelovanje z lokalnimi društvi in organizacijami, izdajo izobraževalne brošure…

   

  Več
 • Vodkov zabavni dan v PIVKI

  junij 17, 2018

  Pa smo ga dočakali! Vodkov zabavni dan – skrbno načrtovan dogodek za otroke se je 12. junija zgodil v Pivki. Glede na odzive in vzdušje otrok je naš dan, namenjen našim najmlajšim uporabnikom, zagotovo uspel.

  V podjetju Kovod Postojna mlajši populaciji namenjamo veliko pozornosti. Škrat Vodko, sedaj že prepoznaven lik, ki med otroke na zabaven način širi znanje, ima namreč že štiri leta. V tem času je obiskal večino razredov ter vrtčevskih skupin v Postojni in Pivki, otroci in ostali pa se lahko z njim srečujete tudi na raznih delavnicah. Vsako leto pripravi Vodko poučne in raziskovalne urice, saj si v podjetju želimo, da bi otroci vedeli čim več zanimivosti o vodi. Predvsem pa da bi z vodo skrbno ravnali in jo pazili ter na to opozorili tudi svoje bratce/sestrice, starše, none in nonote…

  Vodkov zabavni dan, ki je v sončnem vremenu potekal na trgu pred Krpanovim domom v Pivki. Rdeča nit dogajanja je bila seveda voda. Otroci so se z njo igrali, tekmovali, ustvarjali, se učili… Predvsem pa uživali v druženju in zanimivih vsebinah.  Ker je osvajanje novih informacij in znanj skozi praktične preizkuse in zanimivo predstavitev učinkovitejše smo poskrbeli tudi za poučne vsebine. V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja (ZD Postojna) smo otrokom prikazali pravilno umivanje rok in zob, preverjali čistost rok, agilnost, gibljivost… Predstavniki podjetja Publikus in Kovod so otrokom približali poklic komunalnega delavca in voznika smetarskega vozila ter vodovodarja, predstavili svoje orodje, vozila… Otroci so uživali v foto kotičku, ustvarjali vodne umetnije, se olepšali s poslikavami, tekmovali v vodnih družabnih igrah ter se osvežili v vodnem baru.

  Navdušeni nad otroško energijo in veseljem, ki je spominjalo na poletno brezskrbnost, so bili tudi direktor podjetja Kovod Postojna DAVID PENKO, pivški župan ROBERT SMRDELJ in zelo uspešna pivška športnica TINA JAKOVINA.

  Za pomoč in sodelovanje se ob tej priložnosti zahvaljujemo Občini Pivka, Občini Postojna, Parku vojaške zgodovine, podjetju KARSO, podjetju Pivka d.d., Zdravstvenemu domu Postojna, podjetju Publikus in društvu Otroške zabave in animacija.

   

   

  Več
 • Vodkov zabavni dan v POSTOJNI

  junij 17, 2018

  Vremenske napovedi se nismo ustrašili. Tudi v Postojni smo 13. junija izpeljali VODKOV ZABAVNI DAN. Po uvodnem pozdravu direktorja podjetja Kovod Postojna, d.o.o. Davida Penka, postojnskega župana Igorja Marentiča in uspešnega postojnskega balinarja – mladega Nika Švara, so otroci navdušeni zavzeli svoje postojanke. Prijeten dopoldan smo preživeli v družbi učencev iz Prestranka in Postojne, obiskali pa so nas tudi radovedni vrtčevski otroci.

  Sonček smo izkoristili za zabavne aktivnosti in poučne vsebine. Navdušeni nad igrami z vodo in poletnim vzdušjem, se nismo preveč obremenjevali z nevihtnimi oblaki, ki so ravno ob zaključku načrtovanega dogajanja celotno prizorišče še zares zmočili. Veseli skorajšnjega zaključka šole in navdušeni nad zabavno preživetim dnevom, so poletne padavine res zgolj priložnost, ki jo otroci znajo dobro izkoristiti – po otroško torej uživati v dežnih kapljah.

  Oba Vodkova zabavna dneva (v Pivki in Postojni), ki sta navdušila vse udeležence, sta za nas potrditev, da so otroci primerna in zelo dojemljiva ciljna skupina, ki nova znanja z veseljem sprejme, če jim le-ta približaš na primeren način. S tem vzvodom se bomo še naprej v podjetju zavzemali za ozaveščanje mlade populacije ter trudili tudi v prihodnje navduševati s svojimi aktivnostmi.

   

   

  Več
 • Vabljeni na VODKOV ZABAVNI DAN!

  junij 5, 2018

  Otroci tega ne smete zamuditi! Dan, samo za vas!

  Kovod Postojna vas vabi na nepozaben VODKOV ZABAVNI DAN.  Simpatičen in vedoželjen škrat Vodko bo poskrbel za zabavne vodne igre, izobraževalne kotičke, prikaz zanimivih poklicev in ustvarjalne delavnice. Srečanje z vrstniki, animacija in presenečenja bodo super uvod v skorajšnje počitnice ter toplo poletje.

   

  Pridružite se množici otrok. Našli nas boste tam, kjer bo najbolj glasno in veselo…

  •           v torek, 12.6. od 9. do 12. ure, NA TRGU PRED KRPANOVIM DOMOM V PIVKI
  •           v sredo, 13.6. od 9. do 12. ure, NA TITOVEM TRGU V POSTOJNI.

  Več
 • Škrat Vodko praznuje svoj rojstni dan

  december 10, 2017

  Škrat Vodko, prijazna figura, ki jo je podjetje Kovod Postojna, d.o.o. oživelo konec leta 2014, danes praznuje svoj tretji rojstni dan.

  Ob uspešnih korakih, ki jih je vodni škrat v tem obdobju uspel utrditi na področju ozaveščanja in izobraževanja, predvsem pa obilici prijateljev, ki jih je spoznal ob druženjih, se škrat veseli vseh prihajajočih dogodivščin.

  ŠKRATU VODKU OB DANAŠNJEM PRAZNOVANJU VZKLIKAMO VSE NAJBOLJŠE TER MU ŽELIMO ŠE VELIKO RAZIGRANIH, VESELIH, NASMEJANIH IN VEDOŽELJNIH DRUŽENJ.

   

   

  Kaj škrat Vodko pripravlja v prihajajočem letu?

  Škrat Vodko se veseli vseh aktivnosti, kjer bo deležen srečanj in druženj z otroci pa tudi odraslimi, ki se pogosto prijazno odzovejo vsem njegovim povabilom. V letošnjem letu pripravlja Vodko za vse postojnske in pivške osnovnošolce še posebno prijetno presenečenje in sicer veliki poletni izobraževalno-družabni dogodek, poudarek katerega bo športno in zabavno udejstvovanje .

  Prav tako načrtujemo v okviru projekta tudi poučne delavnice, izvedbo nagradnih iger, sodelovanje z lokalnimi društvi in organizacijami, izdajo izobraževalne brošure, vzpostavitev izobraževalne aplikacije… 

  Skratka, tudi v letu 2018 si bomo prizadevali, da bomo prisotni v lokalnem prostoru in s projektom na prijeten in zabaven način opominjali na pomembnost in skrb za našo pitno vodo. Veseli bomo, če se nam boste pridružili, spoznali našega škrata ter nam pokazali, da tudi vi odgovorno ravnate z vodo.

  Več
 • V družbi drugačnih, a prijetnih pravljičnih junakov

  november 15, 2017

  V Notranjskem muzeju so otrokom pripravili prijeten pravljično ustvarjalen večer.

  Otroško lutkovno predstavo »Drugačen« so otrokom zaigrali člani medgeneracijskega študijskega krožka, ki so s skrbno izdelanimi in izbranimi lutkami prikazali »drugačne lastnosti« posameznikov ter jih predstavili kot nekaj, kar je lahko prednost in ne nujno slabost. Vsak lahko namreč po svoji moči prispeva, da je svet okoli nas lepši.

  Poučni zgodbi, nad katero so bili otroci zelo navdušeni, je sledila delavnica izdelovanja naprstnih lutk škrata Vodka, pri kateri je sodelovalo tudi podjetje Kovod Postojna, d.o.o.. Otroci so glede na svojo predstavo in domišljijo po svoje obarvali škratke ter jih ponosno odnesli domov, med svoje pravljične junake.

   

   

  Več
 • Spomini na poletje

  september 26, 2017

  Škrat Vodko, ki sicer obiskuje učence med šolskim letom, je tudi počitnice preživel zelo aktivno. Med poletnimi počitnicami je namreč podjetje Kovod Postojna, d.o.o. sodelovalo na kar nekaj dogodkih in podprlo lokalne projekte.

   

  Med drugim smo na športnih igriščih zagotovili športnikom vodo, sodelovali na otroških delavnicah v okviru Kulturnega utripa poletja, poskrbeli za osvežitev tekačev na Postojnskem teku…

   

  Poletje, ki je žal že mimo, nam ostaja v zelo lepem spominu. Več pa je zabeleženo na slikicah…

   

  Več
 • Škrat Vodko – v rimah, verzih in refrenih

  maj 30, 2017

  Naše podjetje, ki v okviru projekta Vodko, redno in tesno sodeluje z vrtci in šolami v občinah Postojna in Pivka, je še posebej ponosno na pozornosti, ki nam jih namenjajo naši najmlajši uporabniki. Veseli smo vseh odzivov na nagradna vprašanja ter izdelkov, ki nam jih otroci namenjajo v okviru nagradnih natečajev. V lanskem letu smo s pomočjo risbic otrok izdali čisto pravo otroško knjigo, leto pred tem so nas otroci založili s svojimi plakati in izdelki ter razmišljanji o vodi, letos pa smo učence povabili k ustvarjanju pesmice o škratu Vodku.

  Ker smo nad prejetimi izdelki res navdušeni, saj so nam otroci namenili obilo svojih ustvarjalnih idej in prijetnih rim, na tem mestu objavljamo kar nabor vseh prejetih pesmic. Morebiti bo med njimi tudi kakšen verz, ki bo sestavljal našo novo himno o Škratu Vodku.

  ŠKRAT VODKO – v verzih, rimah in refrenih

   

  Hvala še enkrat vsem sodelujočim šolam, učencem in mentoricam.

   

  Več
 • Škrat Vodko obiskal vrtec Pivka in podružnično šolo Šmihel

  maj 18, 2017

  Pomlad, ki se bohoti že v vseh svojih čarih, se bo kmalu prevesila v poletje in tudi učenci že komaj čakajo dolge počitnice, ki se obetajo čez dober mesec. Danes se je Škrat Vodko še zadnjič podal v šolske klopi in bil vesel vsega znanja in informacij, ki so mu jih povedali otroci in učenci. V pivškem vrtcu Mavrica je obiskal skupine Gumbki, Miške, Žabice in Sončki, v podružnični šoli Šmihel pa učence 1., 3. in 4. razreda. Otroci so radovedno sprejemali podano znanje, najbolj pa so se razveselili Šprickotov, zabavnih vodnih igračk, ki jim jih je podarila Unikatoy.

   

  Tudi med poletnimi počitnicami bo Škrat Vodko poskrbel za zabavna javljanja, druženja, nagradne igre, delavnice, sodelovanja in za tkanje novih idej, s katerimi bo prihodnje šolsko leto razveseljeval otroke.

   

   

  Več
 • Škrat Vodko tudi letos med več kot 1150 otroci

  april 21, 2017

  V podjetju Kovod Postojna, d.o.o. si v zadnjih letih prizadevamo in uresničujemo pomembne infrastrukturne projekte, ki izboljšujejo kakovost bivanja na našem območju, obenem pa imajo tudi doprinos k varovanju okolja. V okviru svojih dejavnosti, z izboljšanimi objekti in sistemi, omogočamo kakovostno ravnanje z odpadnimi vodami ter občanom zagotavljamo izboljšano oskrbo s pitno vodo. Poleg samih projektov, ki tudi v tem trenutku potekajo, saj se na območju občin Postojna in Pivka pospešeno gradi nov vodovodni sistem, veliko pozornosti pa se namenja tudi iskanju novega vodnega vira, je eno prioritetnih področij, ki smo ga zadnja leta okrepili, tudi ozaveščanje in izobraževanje svojih uporabnikov. Pomembno se nam zdi, da imamo stik z občani, saj je vzajemna komunikacija, pa naj gre za seznanjanje z dogajanjem v okviru podjetja ali pa posredovanje informacij ter napotkov za ravnanje z vodo, vir dobrega in uspešnega dela. Predvsem si želimo, da bi naši uporabniki, na podlagi naših dnevnih obvestil, aktivnosti, pozivov, informacij in ostalih načinov, s katerimi jih nagovarjamo, začutili odgovornost do okolja in naše pitne vode. Vsak posameznik je namreč pomemben in ključen dejavnik, ki lahko pripomore k varovanju naše nenadomestljive dobrine – vode.

  »V podjetju Kovod Postojna, d.o.o. smo se pred tremi leti, na posebno prijazen in prilagojen način, odločili približati tudi svojim najmlajših uporabnikom. V letu 2014 je zaživel projekt Vodko, v okviru katerega veliko pozornosti namenjamo otrokom in učencem, sodelujemo s šolami in vrtci ter ostalimi ustanovami v občinah Postojna in Pivka, udejstvujemo se v lokalnih projektih in dogodkih, zagotavljamo številna zanimiva in poučna izobraževalna gradiva in pripomočke… Glede na triletno obdobje, pridobljene odzive in povratne informacije, predvsem pa znanje in odnos, ki ga izkazujejo otroci in učenci, zagotovo lahko trdimo, da so bila naša prizadevanja usmerjena v pravo smer. Vsebine o vodi, ki smo jih v treh letih ponesli med vrtčevske otroke in šolarje, so mladim uporabnikom dobro ostale v spominu, povečalo se je poznavanje naših dejavnosti in zavedanje, kako pomembna je skrb za našo pitno vodo.« (David Penko, direktor podjetja Kovod Postojna, d.o.o.)

   

  Naravoslovno naravnane učne urice po vseh šolah in vrtcih na Postojnskem in Pivškem, ki so izrazili željo po sodelovanju, smo letos izvajali že tretje leto zapored. Vsako leto smo obiskali in se družili s preko 1000 otroci in učenci. Vsebine so bile vsako leto prilagojene starosti otrok ter povezane v sosledje celovitega znanja o osnovnih lastnostih, posebnih značilnostih, zanimivostih, merskih vrednostih o vodi. Učne urice so bile zasnovane kar se da interaktivno in zanimivo ter podprte z zabavnim in poučnim gradivom. Prav tako smo bili obilo zadovoljstva in pozornosti deležni ob vsakoletnem nagradnem natečaju, v katerem so otroci z veseljem sodelovali ter prikazali svojo neizmerno domišljijo ter nenazadnje dodatno znanje in vedenje o vodi.

   
  »Otroci so pomembna ciljna skupina, ki z veliko mero radovednosti, osvajajo in srkajo ponujeno znanje. Pomembno je ustvarjati možnosti za nova znanja ter otrokom omogočiti zanimiv način pridobivanja tega. Naše podjetje si želi biti dober zgled najmlajšim, ki se bodo skozi poznavanje naših dejavnosti in prizadevanj, tudi v svojih odraslih letih spomnili na odnos do vode in vrednote, s katerim smo se jim skušali približati.« (Irena Sušelj Šajn, vodja projekta Vodko)

   

  Letos smo z obiski šol in vrtcev pričeli v mesecu marcu. Povabljeni smo bili v 59 oddelkov oziroma razredov. V okviru uric, letos naslovljenih »Raziskuj in znanje utrjuj«, smo z učenci preverjali kakovost vode iz vzorcev vode, ki so jih odvzeli blizu svojih domov (v bližnjih potočkih, svojih vodnjakih…). Navdušeni nad meritvami, ki so pokazale, ali je prinesena voda primerna za morebitno uživanje, so učenci pridobili znanje, da je pomembno zaznavati neustrezne lastnosti in parametre, ki jih ima lahko voda, saj s tem preprečujemo morebitne okužbe in ostale zdravstvene težave.

   

  Obisk postojnskega vrtca je bilo eno izmed zadnjih dejanj v okviru naših letošnjih naravoslovno izobraževalnih uric. Otroci so spoznali Škrata Vodka, njegovo zgodbo o nastajanju vode in osnovne lastnosti ter napotke za varčno ravnanje z vodo. Navdušenje otrok nad našim obiskom je bilo veliko, sploh zaradi prikupnosti, ki jo je v druženje vnesel Škrat Vodko. Razigranost in radovednost otrok je bila še dodatna potrditev, da znanje najmlajšim podajamo na ustrezen način in da so željni tovrstnih dogodkov in vsebin. Posebej razveseljivo pa je spoznanje, da otroci radi pijejo vodo in njihova obljuba, da bodo lepo skrbeli zanjo. Z otroci postojnskega vrtca se je družil tudi direktor našega podjetja, ki je ob tej priložnosti vnovič izkazal zadovoljstvo ob sprejetosti in priljubljenosti projekta Vodko. Za posebno presenečenje med otroci je poskrbelo tudi podjetje UNIKATOY, uspešno lokalno podjetje, ki je letos izkazalo podporo našemu projektu ter čisto vsem udeležencem naših srečanj podarilo svojo igračko – nove Šprickote. Podjetju UNIKATOY, ki je med otroci zaradi svojih igrač dobro poznano, se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pozornost – darovane Šprickote, s katerimi pri otrocih in učencih rišemo neizmerno velike nasmehe.

   

  Polni vtisov, novih doživetij, predvsem pa motivacije, ki smo jo bili deležni ob druženju z otroci, bomo v podjetju tudi v prihajajočih mesecih skrbeli za pristen in prijeten stik tako s svojimi najmlajšimi uporabniki kot tudi vsemi ostalimi občani. Želimo si biti pomemben del lokalne skupnosti, predvsem pa dober zgled odgovornega in skrbnega ravnanja z vodo.

   

  Več